Overlijdensrisicoverzekering

Als je eerder een hypotheek afsloot, was een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht. In 2018 is dit gewijzigd. Dit neemt niet weg dat dit heel erg belangrijk, vaak verstandig en in veel gevallen zelfs ook noodzakelijk is, om bijvoorbeeld te kunnen blijven wonen in de woning. Een overlijdensrisicoverzekering keert per direct én in één keer het verzekerde bedrag uit. Hiermee kun je vervolgens de hypotheek (deels of geheel) aflossen.

Informatie voor overlijdensrisicoverzekering

De uitkering zou je ook op je rekening kunnen zetten om juist de lasten te kunnen blijven betalen. Bij aflossing van de hypotheek verlaag je de maandelijkse lasten. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat je niet alleen zelf in de woning kan blijven wonen, maar creëer je voor jezelf een situatie waarin je zelf de keuze hebt. Wil ik blijven wonen in de oude woning? Wil ik dat onze kinderen niet ook nog eens worden geconfronteerd met een verhuizing? Een andere school en dergelijke. En blijf je hetzelfde aantal uren werken? Of komen er meer (gezins)taken op jouw bordje? Door je over deze situaties goed te laten informeren en adviseren geeft je dus financiële rust en keuzevrijheid die passen bij jouw/jullie wensen.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Een overlijden heeft een grote impact. Natuurlijk persoonlijk maar ook op veel andere vlakken. Zo ook op het financiële vlak. De financiële gevolgen van een overlijden kunnen voor veel mensen ook erg hard en onverwachts aankomen. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten zorgt ervoor dat jij deze financiële gevolgen zo ver mogelijk wegneemt. Het klinkt misschien als mosterd na de maaltijd, maar je zorgt er juist voor dat problemen zich niet opstapelen.

Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht. De keuze ligt dus bij jou, of je deze verzekering wilt afsluiten. Of niet. We bespreken dit onderdeel uitgebreid en adviseren deze verzekering in veel gevallen. Omdat deze verzekering veel financiële zorgen wegneemt voor jouw nabestaanden.

Hoe werkt een overlijdensverzekering in combinatie met een hypotheek?

Een overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheekadvies stemmen wij af op de persoonlijke wensen en jouw hypotheek. Bij veel hypotheekvormen los je af tijdens de looptijd van de hypotheek. De dekking van de overlijdensrisicoverzekering kun je hier dan ook op afstemmen. De lening wordt namelijk lager in de loop van de jaren. De verzekeringsuitkering kunnen wij daar bij laten aansluiten. Maar dit hoeft niet. Het voordeel: je betaalt dan vaak een lagere premie, maar je bent wel goed verzekerd.

Je kan er ook voor kiezen dat de lening wel wordt afgelost, maar dat het verzekerde bedrag in de verzekering gelijk blijft en dus juist niet daalt. In alle gevallen weet je precies wat de verzekering uitkeert wanneer je op een bepaald moment komt te overlijden binnen de looptijd van de verzekering. Dit staat namelijk altijd van tevoren vast. Je bepaalt in de verzekering ook wie er uit de verzekering een uitkering ontvangt. Vaak is dit de partner en/ of bijvoorbeeld de kinderen. In alle gevallen sluit je vooraf een vast bedrag af, maar hoe die wordt verdeeld onder je nabestaanden kun je zelf bepalen. Het verzekerde bedrag wordt normaal gesproken in één keer uitbetaald. 

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Niet helemaal zeker welke overlijdensrisicoverzekering het beste bij jouw wens past? Dan helpt het om de overlijdensrisicoverzekeringspremie en de voorwaarden te vergelijken. Maar dit doen wij ook al voor je!  Het maakt voor ons namelijk geen verschil bij welke verzekeringsmaatschappij je je wenst te verzekeren. Wij selecteren altijd welke maatschappij het best bij jouw wensen past. En… volledig onafhankelijk. Altijd de beste oplossing op basis van jouw wensen. Hierbij helpen we je graag. Neem gerust contact met ons op, zodat we je kunnen helpen met berekeningen en het vinden van de juiste verzekering.

Roken en een overlijdensrisicoverzekering

Wist je dat je meer premie betaalt als je rookt en een overlijdensrisicoverzekering afsluit? Dit premieverschil kan wel oplopen tot 40%. Maar, wist je ook dat als je stopt met roken, of als je aangeeft dat je binnen 9 maanden gaat stoppen, dat het dan in veel situaties mogelijk is om een lagere premie te betalen? Neem contact met ons op en wij adviseren jou hier graag over!

Is een overlijdensrisicoverzekeringd duur?

Het korte antwoord: nee. Het lange antwoord: dat hangt van de situatie af. Als je vergelijkt met een aantal jaren geleden zijn de premies voor deze verzekeringen hard gedaald.

Hoeveel premie je betaalt, heeft onder andere te maken met hoeveel je verzekert, het type overlijdensrisicoverzekering, je leeftijd, tot welke leeftijd je wilt verzekeren en je gezondheidssituatie. Ben je onder de 30? Dan ben je vaak minder dan € 5,00 per maand kwijt. Ben je circa 50 jaar? Ga dan uit van circa € 20,00 per maand. Uiteraard kijken wij bij Driehoek Advies wat bij jou past, voordelig is en dat je goede voorwaarden hebt. Bij Driehoek Advies adviseren wij jou hier graag over.

Geld verdienen met oversluiten?

In veel situaties is het mogelijk om geld te verdienen door over te sluiten. Heb jij bijvoorbeeld 15 jaar geleden een verzekering afgesloten? Dan zul je zien dat de premies vaak fors gedaald zijn. Het kan dan voordelig en slim zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten. Eentje die minder kost per maand. Of eentje die misschien hetzelfde kost: maar dat je veel beter verzekerd bent? En tot slot: wist je dat sommige verzekeringen ook een afkoopwaarde kennen? Het stopzetten kan dus zeker geld opleveren! Bij Driehoek Advies adviseren wij jou hier graag over.

Driehoek Advies

Bij Driehoek Advies zijn we gespecialiseerd in het bieden van alle services rondom het afsluiten van een hypotheek. Een overlijdensrisicoverzekering heeft hier vaak en veel mee te maken. Want ook in die situatie wil je dat het goed geregeld is. We leggen je graag uit wat de betrekking is met jouw situatie. Welk bedrag wens je te verzekeren? Wie dient de uitkering te ontvangen? Hoe betaal je over de eventuele uitkering zo min mogelijk belasting? Welk bedrag mag je verwachten bij een overlijden? Om het je gemakkelijk te maken, kan je kiezen voor een afspraak aan huis. Neem gelijk contact met ons op, plan een afspraak in en ervaar het zelf.

Telefoon Driehoek Advies

bel ons op
020 123 45 67

Email Driehoek Advies

Stuur een mail naar
info@driehoekadvies.com

Adres Driehoek Advies

Wij bezoeken jou
Op jouw locatie